Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ιαπωνία: 69χρονος ναυαγός επέζησε μετά από 22 ώρες στη θάλασσα

Ένας 69χρονος άνδρας διασώθηκε από μια θαλασσοταραχή στα ανοιχτά της Ιαπωνίας, αφού πέρασε 22 ώρες πλέοντας αβοήθητος σε ανοιχτά νερά, με έναν αξιωματούχο να αποκαλεί την επιβίωσή του «θαύμα».

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, βρισκόταν μόνος σε μια βάρκα στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής επαρχίας Καγκοσίμα και καθ’ οδόν προς το θέρετρο της Γιακουσίμα, το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η βάρκα του ανατράπηκε.

Ο ναυαγός κατάφερε να τηλεφωνήσει σε έναν συνάδελφό του στο νησί για να τον ειδοποιήσει, αλλά δεν εντοπίστηκε παρά σχεδόν μια μέρα αργότερα, είπε η ακτοφυλακή, όταν οι διασώστες τον βρήκαν να κάθεται στην μηχανή του αναποδογυρισμένου σκάφους του, σφίγγοντας στα χέρια του ένα μέρος της προπέλας.

«Ήταν μόνος στη θάλασσα για 22 ώρες. Είμαι έκπληκτος με την ικανότητά του για επιβίωση», είπε ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Δραματικά πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό δείχνουν μια ομάδα να πλησιάζει τον άνδρα με βάρκα, φωνάζοντας: «Ερχόμαστε! Λίγο ακόμα! Κρατηθείτε!»

Ο άνδρας είχε τυλιχθεί σε ένα γκρι πλαστικό φύλλο, που τον βοήθησε τον να παραμείνει ζεστός, είπαν οι αξιωματούχοι.

«Είναι θαύμα που επέζησε», είπε ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής στην καθημερινή εφημερίδα «Asahi Shimbun».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων