Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Ιάπωνας Υπουργός εκθειάζει τον Χίτλερ δηλώνοντας πως είχε σωστά κίνητρα

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, αντιμετωπίζει νέες αντιπαραθέσεις αφού εξέφρασε θαυμασμό για τους Ναζί, περιγράφοντας τον Αδόλφο Χίτλερ ως έναν άνθρωπο με “σωστά κίνητρα”.

“Ο Χίτλερ, ο οποίος σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, δεν υπήρξε για καλό ακόμα και αν το κίνητρό του ήταν σωστό”, δήλωσε ο Ασό σε συνάντηση.

Ο Άσο ανέστειλε τα σχόλια την Τετάρτη μετά από κριτική σύμφωνα με την οποία φάνηκε να υπερασπίζεται τα κίνητρα του Χίτλερ για τη γενοκτονία εκατομμυρίων Εβραίων κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

“Από τις γενικές παρατηρήσεις μου είναι σαφές ότι τοποθετώ τον Χίτλερ δίπλα σε εξαιρετικά αρνητικούς όρους και είναι σαφές ότι τα κίνητρά του ήταν επίσης λάθος”, δήλωσε σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι δεν σκόπευε να υπερασπιστεί τον Χίτλερ, αλλά να τονίσει τη σημασία πολιτικών που επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που στοχεύουν.

HTML tutorial

“Δεν ήταν σωστό να αναφέρω ως παράδειγμα τον Χίτλερ και θα ήθελα να το ανακαλέσω”.

Το ίδρυμα Simon Wiesenthal του Λος Άντζελες, το οποίο παρακολουθεί τις αντισημιτικές δραστηριότητες, εξέφρασε τη “δυσφορία και την απογοήτευση” στα σχόλια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος Ιάπωνας Υπουργός έχει κάνει τέτοιες δηλώσεις. Το 2013, δέχτηκε πιέσεις να παραιτηθεί αφού δήλωσε ότι η Ιαπωνία πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ναζί όταν σκεφτόταν να αλλάξει το σύνταγμά της.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων