Η ιαπωνική εταιρία Suntory Distillery, που διακρίθηκε πρόσφατα ως η παρασκευάστρια του καλύτερου ουίσκι στον κόσμο, σχεδιάζει να στείλει έξι από τα καλύτερα μπουκάλια της στο διάστημα! Όχι, δεν ξεκινά -προς το παρόν τουλάχιστον- τις… εξαγωγές, αλλά προγραμματίζει ένα πείραμα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις της μηδενικής βαρύτητας στην διαδικασία ωρίμανσης του ποτού.
Σύμφωνα με την «παγκόσμια βίβλο» για το ουίσκι, η Suntory και το Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013, ψηφίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο.
Μαζί με τα έξι δείγματα ουίσκι, η Suntory στέλνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και άλλου είδους αλκοολούχα ποτά ώστε να μελετηθούν οι επιπτώσεις του διαστήματος.
Πάντως η παρασκευάστρια του «καλύτερου ουίσκι στον κόσμο» δεν είναι η πρώτη που στέλνει το προϊόν της στο διάστημα. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η επίσης ιαπωνική Ninkasi Brewing Company έστειλε δείγματα ουίσκι στο διάστημα, ενώ κι άλλες εταιρίες πλέον το προγραμματίζουν.