Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ιδρύεται νέο πολιτικό σχήμα: Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης

Με στόχο τη μετεξέλιξή της σε πολιτικό κόμμα, στελέχη από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του «όχι» στο δημοψήφισμα του 2015 ιδρύουν την «Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης».

Μεταξύ των προσώπων που υπογράφουν τη συγκρότηση είναι οι Κώστας Λαπαβίτσας, Γιάννης Κουζής, Δημήτρης Καλτσώνης, Δημήτρης Στρατούλης, Θανάσης Σκαμνάκης, Στάθης Λεωτσάκος, Δημήτρης Σαραφιανός, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Κώστας Μάρκου, Τόνια Αικατερίνη, Αντώνης Νταβανέλος, Μαριάνα Τσίχλη, Χρήστος Τουλιάτος, Δημήτρης Μητρόπουλος, Θάνος Ανδρίτσος.

Στο πλαίσιο της συγκρότησης της «Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης», θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, στις 7:30 μμ.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν οι Κώστας Λαπαβίτσας, Γιάννης Κουζής, Γιώτα Σταθά, με συντονίστρια τη Βίκυ Πασχάλη.

Οι υπογράφοντες δήλωσαν:

«Δεν επιδιώκουμε μια συμφωνία σε όλα, αλλά μια ανοιχτή διαδικασία συζήτησης για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία εν μέσω υγειονομικής, οικονομικής και οικολογικής κρίσης. Στη χώρα μας η ακραία νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κάνει περισσότερο αναγκαία από ποτέ την κοινή δράση στους κοινωνικούς αγώνες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία διαλόγου και δράσης επιδιώκουμε να ορίσουμε τις βασικές πολιτικές αρχές που θα πιστοποιούν τις προθέσεις μας και θα οδηγούν την πορεία μας. Προοπτική μας είναι η συγκρότηση ενός αριστερού ριζοσπαστικού πολιτικού μετώπου. Οι πρόσφατοι αγώνες και στην Ελλάδα και στον κόσμο πείθουν πως τα ανυπότακτα τμήματα της κοινωνίας δεν σιωπούν, αλλά κινητοποιούνται και απαιτούν μια δική τους πολιτική έκφραση. Προσβλέπουμε σε μια νέα Αριστερά των αγώνων, του διαλόγου και του σύγχρονου σχεδίου ανατροπής».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων