Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Ίδρυμα Γκέιτς: «Ρίχνει» άλλα $150 εκατ. στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Επιπλέον ποσό 150 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε ότι διαθέτει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού το Ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει προσφέρει στα 250 εκατ. δολάρια.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα ανέφερε ότι τα νέα κεφάλαια θα κατευθυνθούν προς την ανάπτυξη τεστ, θεραπειών και εμβολίων για τον Covid – 19, καθώς και για την παροχή βοήθειας στους συνεργάτες του σε Αφρική και Νότια Ασία προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες εντοπισμού, θεραπείας και απομόνωσης του ιού.

«Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την πανδημία δεν θα είναι αποτελεσματική παρά μόνο αν είναι και δίκαιη», ανέφερε η Μελίντα Γκέιτς, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια «θα στηρίξουν τις προσπάθειες κατά του Covid -19 σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, όπου οι τοπικοί ηγέτες και οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας κάνουν ηρωική δουλειά για να προστατεύσουν τις ευάλωτες κοινότητες».

Η ανακοίνωση για τη νέα δωρεά έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την κριτική που άσκησε ο Μπιλ Γκέιτς στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να «παγώσει» τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ, ύψους 400-500 εκατ. δολαρίων.

Ο Μπιλ Γκέιτς έγραψε στο τουίτερ: «Το πάγωμα της χρηματοδότησης του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι τόσο επικίνδυνο, όσο ακούγεται».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων