Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Iδρυτής Zoom: Έχω κουραστεί τόσο με τις τηλεδιασκέψεις

Μια ιδιαίτερη δήλωση έκανε ο ιδρυτής του Zoom, Έρικ Γιουάν, που η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να ακούσουμε από το στόμα του. Όπως παραδέχτηκε ο 51χρονος δισεκατομμυριούχος, κουράστηκε από τις τηλεδιασκέψεις και ανυπομονεί για την επιστροφή στο γραφείο.

«Έχω κουραστεί τόσο από αυτό», είπε χαρακτηριστικά σε διαδικτυακό συνέδριο της Wall Street Journal και συμπλήρωσε πως κάποια στιγμή είχε 19 διαδοχικές τηλεδιασκέψεις σε μία ημέρα. «Έχω κόπωση τηλεδιασκέψεων. Πλέον δεν κανονίζω απανωτά τέτοια μίτινγκ μέσω Zoom» σημείωσε. Στο μεταξύ, η Zoom προγραμματίζει την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο. «Πιθανότατα θα δουλεύουν από το γραφείο δύο ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες από το σπίτι», είπε ο Γιουάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Τζέιμι Ντίμον, του πρόεδρου και CEO της JPMorgan Chase. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι κουρασμένος από το Zoom και πως μάλιστα είναι έτοιμος να ακυρώσει όλες τις τηλεδιασκέψεις. «Η εξ αποστάσεως εργασία δεν βοηθά τη γέννηση νέων ιδεών, τη διατήρηση της εταιρικής κουλτούρας, αλλά και τον ανταγωνισμό για πελάτες. Είμαι έτοιμος να ακυρώσω όλες τις τηλεδιασκέψεις μέσω Zoom. Κουράστηκα με αυτό» είπε και εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο το μοντέλο εργασίας στην επενδυτική τράπεζα θα έχει επανέλθει στην κανονικότητα.

Φυσικά, όταν οι εργαζόμενοι επιστρέψουν, οι εταιρείες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι χώροι θα είναι ασφαλείς, παίρνοντας μέτρα προφύλαξης που θα αφορούν κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής και συχνές απολυμάνσεις, ενώ οι χώροι εργασίας ίσως χρειαστεί να επανασχεδιαστούν για να δημιουργήσουν μεγαλύτερο χώρο και χωρίσματα γραφείων, μια διαδικασία που θα εξελίσσεται ανάλογα με τις συνθήκες.

ΠΗΓΉ: in.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων