Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: Εμπιστεύομαι την κυβέρνηση -Η Εκκλησία θα ακολουθήσει τις υποδείξεις των Αρχών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τον ρώτησε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.

Ο κ. Ιερώνυμος τον ενημέρωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορvνοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για την σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Η Εκκλησία θα ακολουθήσει τις υποδείξεις των Αρχών
Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. έξω από εκκλησίες

Σε πλήρη συναγερμό είναι η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού έξω από εκκλησίες τις ημέρες της κορύφωσης του Θείου Δράματος, δηλαδή από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Ήδη στον σχεδιασμό της προβλέπεται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, να ξεκινήσουν περιπολίες αστυνομικών της ΔΙΑΣ έξω από ιερούς ναούς και κοιμητήρια, τα οποία όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα είναι κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή, ώστε να παρέμβουν σε περιπτώσεις συγκεντρώσεων. Μέχρι το βράδυ της Ανάστασης, οι περιπολίες των αστυνομικών αναμένεται να αυξηθούν καθώς ο κίνδυνος φαινομένων συνωστισμού έξω από ναούς γίνεται μεγαλύτερος λόγω των τελετουργικών της περιφοράς του Επιταφίου και της αφής του Αγίου Φωτός.

Έλεγχοι και στο Διαδίκτυο
Στον σχεδιασμό των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα συμμετέχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας καθώς παρατηρήθηκαν καλέσματα μέσα από ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων