Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ιερώνυμος: Παιχνιδίσματα και εφευρήματα η ταυτότητα φύλου

«Αυτά είναι παιχνιδίσματα και εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας». Με αυτή την φράση σχολίασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου μιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού που πραγματοποιήιθηκε στη Βουλή για τη νέα σύνοδο.

Νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση πριν την τέλση του αγιασμού τόνισε ότι η συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να εδράζεται στην ειλικρίνεια και την αλληλοεμπιστοσύνη και όχι σε «προκαταλήψεις» και «ιδεοληψίες». «Όλοι μας πρέπει να βάλουμε το πήχη πιο ψηλά, και η Βουλή και η εκκλησία και οι πολιτικοί πρέπει να μείνουμε μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Να μην μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας αλλά οι σχέσεις εκκλησίας και έθνους» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και συνέχισε λέγοντας πως «η πολιτεία μας το κράτος είναι 8-10 εκατομμύρια άνθρωποι. Τα άλλα 10 εκατομμύρια είναι έξω από τον χώρο μας και αυτό δεν το σκεφτόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας γι αυτό τον κόσμο. Οι πρεσβείες της εκκλησίας μας έχουν μεγάλη προσφορά, μεγαλύτερη ίσως από τις πρεσβείες της πολιτείας. Να ανεβάσουμε τον πήχη πιο ψηλά και να μην ασχολούμαστε με τις γκρίνιες. Αυτός ο χρόνος εύχομαι να μας παει πιο ψηλά».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τόνισε προς την πλευρά του αρχιεπισκόπου ότι η παρουσία του είναι πολύ σημαντική και όχι διαδικαστική «ακόμα και για εμάς που ορκιζόμαστε με πολιτικό όρκο». Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «η λήξη αυτής της φάσης και οι επώδυνες καταστάσεις που περάσαμε πρέπει να δώσει την αφετηρία, το έναυσμα να κάνουμε απολογισμό και να δουμε τις δύσκολες καταστάσεις, ώστε η χώρα μας βγαίνοντας και πηγαίνοντας στα 200 χρόνια ύπαρξης να ορθοποδήσει και κάθε θεσμός, πολιτεία, κυβέρνηση, Εκκλησία και άλλες μικρότερες εκκλησίες να δώσουν το δικό τους αποτύπωμα και συμβολή και στις συζητήσεις για να βγούμε από κοινού στην νέα εποχή».

σχετικα αρθρα

211 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img