Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Ηλιόπουλος: Αναγκαίο για την κοινωνία να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Έχουμε στραμμένα τα μάτια μας σε αυτό που σήμερα χρειάζεται η κοινωνία. Και αυτό είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», υπογράμμισε την Κυριακή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» και αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, ο κ. Ηλιόπουλος είπε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν, η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις στο κόστος ενέργειας και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση. Η Ελλάδα είναι επίσης η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010».

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε καλά η μετοχή της ΔΕΗ, είπε: «Επί ημερών μας πήγαιναν καλά τα νοικοκυριά γιατί οι τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος ήταν χαμηλές». «Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ρεύμα δεν αυξήθηκε. Σήμερα πηγαίνει καλά η μετοχή της ΔΕΗ, αλλά οι λογαριασμοί στα νοικοκυριά έρχονται τέσσερις και πέντε φορές πάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

HTML tutorial

Δήλωσε ακόμα ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική ελευθερία που είχε οποιαδήποτε κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια» και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη -στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της- έχει περικόψει 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, με την κατάργηση του μέρους εκείνου της 13ης σύνταξης που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 -μία μόνιμη δαπάνη 850 εκ. ευρώ το χρόνο».

Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε:

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά κι αυτό γιατί υπάρχει αναταραχή μέσα στην κοινωνία. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις και τρέχει πίσω από αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να είναι έτοιμος για εκλογές οποτεδήποτε και αν γίνουν», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων