Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Independent: Δριμύ κατηγορώ του Τραμπ ενάντια στους υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης Ομπάμα

«Το Τμήμα Δικαιοσύνης της Διοίκησης Ομπάμα ήταν ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος στο Oval Office. «Είναι προδοσία. Είναι προδοσία. ”

Ο πρόεδρος κατηγόρησε εκείνους που ήταν στην κορυφή του DOJ και του FBI τα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα, οι οποίοι άρχισαν να εξετάζουν τις επαφές του κ. Flynn με τους Ρώσους και τις ιδιωτικές του επιχειρηματικές συναλλαγές.

Ξέσπασε και πάλι στους πρώην αξιωματούχους που αποπειράθηκαν να κυνηγήσουν έναν «εκλεγμένο πρόεδρο» (τον εαυτό του) και άλλους «καλούς ανθρώπους», συμπεριλαμβανομένου του κ. Flynn και άλλων που κάποτε ήταν στον εσωτερικό του κύκλο.

Σχετικά με τον πρώτο σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια, τον οποίο ο κ. Τραμπ είπε ότι απολύθηκε γιατί παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς τον Φεβρουάριο του 2017 σχετικά με αυτές τις ρωσικές επαφές, ο πρόεδρος την Πέμπτη αναφέρθηκε για εκείνον ως «αθώο άντρα» που είναι τώρα «ένας ακόμη μεγαλύτερος πολεμιστής».

Το υπουργείο απέσυρε τις κατηγορίες περίπου μια εβδομάδα μετά την εμφάνιση εσωτερικών εγγράφων που δείχνουν αξιωματούχους του FBI να ρωτούν πώς θα μπορούσαν να πληροφορηθούν αρκετά για τον κ. Flynn προκειμένου να τον καταδικάσουν – ή τουλάχιστον να τον απολύσουν από τη θέση του στον Λευκό Οίκο. Είχε βρεθεί ένοχος στις κατηγορίες για ψεύδη προς τους ομοσπονδιακούς ανακριτές.
Κατά τη συνάντηση με τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Αμπώτ, ο Τραμπ αρνήθηκε να έρθει σε επαφή με έναν από τους στρατιωτικούς του, που έδειξε θετικό για κορωνοϊό, βάζοντας την μερικές φορές θανατηφόρα αναπνευστική νόσο μέσα στον εσωτερικό κύκλο του προέδρου.

«Είχα πολύ μικρή επαφή με αυτό το άτομο», είπε ο πρόεδρος, λέγοντας ότι το προσωπικό του Λευκού Οίκου είχε δοκιμαστεί «σε εβδομαδιαία βάση» πριν ανακοινώσει ότι θα δοκιμάζονταν τώρα κάθε μέρα.

Independent: Trump accuses Obama’s DOJ of ‘treason’ in wild rant against department and FBI over Michael Flynn
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων