Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Independent: Ερευνητές στην Αυστραλία κατέρριψαν το ρεκόρ στην ταχύτητα του ίντερνετ παγκοσμίως

Αυστραλοί ερευνητές έχουν επιτύχει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο Διαδίκτυο 44,2 terabits ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάζουν 1.000 ταινίες HD σε ένα δευτερόλεπτο.

Μια ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές από τα πανεπιστήμια Monash, Swinburne και RMIT χρησιμοποίησε ένα οπτικό τσιπ «micro-comb» που περιέχει εκατοντάδες λέιζερ υπέρυθρων για τη μεταφορά δεδομένων μέσω της υπάρχουσας υποδομής επικοινωνιών στη Μελβούρνη.

Η υψηλότερη εμπορική ταχύτητα στο Διαδίκτυο οπουδήποτε στον κόσμο βρίσκεται σήμερα στη Σιγκαπούρη, όπου η μέση ταχύτητα λήψης είναι 197,3 megabit ανά δευτερόλεπτο (mbps).

Στην Αυστραλία, η μέση ταχύτητα λήψης είναι 43,4 mbps – ένα εκατομμύριο φορές χαμηλότερη από την ταχύτητα που επιτεύχθηκε στην τελευταία δοκιμή.

Στην Ευρώπη, ζητήθηκε από τους πάροχους ροής να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους τον Μάρτιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη επισκεψιμότητα. Το Netflix και το YouTube ήταν μεταξύ εκείνων που συμφώνησαν να μειώσουν την ποιότητα της εικόνας για τους χρήστες.

Η εφαρμογή της συσκευής micro-comb θα λύσει αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Independent: World’s fastest internet speed sees download speeds 1 million times faster than current broadband
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων