Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Independent: Οι επιστήμονες έκαναν μία μεγάλη ανακάλυψη σχετικά με την αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Οι επιστήμονες έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στην αναζήτηση της εξωγήινης ζωής – αλλά η πρώτη ανακάλυψη τους αποδείχθηκε απογοητευτική για όποιον ελπίζει να συναντήσει εξωγήινους.

Η νέα έρευνα επιτρέπει στους αστρονόμους να ανιχνεύουν τον διαστημικό καιρό γύρω από κοντινά αστέρια που δεν είναι ο δικός μας Ήλιος και να αξιολογούν πλανήτες που δεν βρίσκονται στο δικό μας ηλιακό σύστημα.

Αλλά η πρώτη από αυτές τις καιρικές αναφορές που ελήφθησαν από τους γείτονές μας – Proxima Centauri, μόλις 4,2 έτη φωτός – μοιάζει με άσχημα νέα.

“Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν πρόσφατα ότι υπάρχουν δύο βραχώδεις πλανήτες ‘σαν τη Γη’ γύρω από το Proxima Centauri, ένας εντός της« κατοικήσιμης ζώνης »όπου οποιοδήποτε νερό θα μπορούσε να είναι σε υγρή μορφή», δήλωσε ο Andrew Zic από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

«Αλλά δεδομένου ότι το Proxima Centauri είναι ένα δροσερό, μικρό αστέρι κόκκινου νάνου, αυτό σημαίνει ότι αυτή η κατοικήσιμη ζώνη είναι πολύ κοντά στο αστέρι. πολύ πιο κοντά από ό, τι ο Ερμής στον Ήλιο μας. ”

Αυτό θα σήμαινε ότι αυτοί οι πλανήτες θα «αποστειρώνονταν» από επικίνδυνη ιονίζουσα ακτινοβολία που προήλθε από τον Ήλιο τους.

Ο διαστημικός καιρός είναι ένα βασικό μέρος του πόσο κατοικήσιμος μπορεί να είναι ένας πλανήτης – όχι μόνο αλλού στο σύμπαν, αλλά και στη Γη. Ενώ είμαστε σε θέση να συλλέξουμε σχετικά λεπτομερείς πληροφορίες για τον δικό μας Ήλιο και τον καιρό του, ήταν δύσκολο να συντάξουμε αναφορές διαστημικών καιρικών συνθηκών για άλλους πιο απομακρυσμένους κόσμους, κάτι που είναι βασικό για να γνωρίζουμε αν μπορεί να είναι βιώσιμα.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Astrophysical Journal, δείχνει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ οπτικών εκλάμψεων και ραδιοφωνικών εκρήξεων σε άλλα ηλιακά συστήματα. Αυτός ο σύνδεσμος θα μπορούσε επομένως να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αναφορών για τον διαστημικό καιρό αλλού στο σύμπαν.

«Ο ήλιος μας εκπέμπει τακτικά καυτά σύννεφα ιονισμένων σωματιδίων κατά τη διάρκεια αυτού που ονομάζουμε« στεφανιαία μαζική εκβολή ». Αλλά δεδομένου ότι ο Ήλιος είναι πολύ πιο ζεστός από το Proxima Centauri και άλλα αστέρια κόκκινου νάνου, η« κατοικήσιμη ζώνη »απέχει πολύ από την επιφάνεια του Ήλιου, σημαίνει ότι η Γη απέχει πολύ από αυτά τα γεγονότα “, είπε ο κ. Zic.

“Επιπλέον, η Γη έχει ένα πολύ ισχυρό πλανητικό μαγνητικό πεδίο που μας προστατεύει από αυτές τις έντονες εκρήξεις του ηλιακού πλάσματος.” Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι οι συνθήκες θα είναι δύσκολες, όχι μόνο στο Proxima Centauri αλλά και αλλού μέσω του γαλαξία.

“Φαίνεται πιθανό ότι τα πιο συνηθισμένα αστέρια του γαλαξία – κόκκινοι νάνοι – δεν θα είναι υπέροχα μέρη για να βρεις ζωή όπως τη γνωρίζουμε”, είπε ο κ. Zic.

Independent: Scientists make major breakthrough in search for aliens – and its first discovery is a disappointment

Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων