Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Independent: Πως το lockdown επηρέασε τα ποσοστά εγκληματικότητας στο Μαϊάμι;

Οι παραινέσεις του κράτους για παραμονή στο σπίτι και το lockdown έχουν συμβάλλει στην σημαντική πτώση της εγκληματικότητας σε πολλές από τις πολιτείες της Αμερικής, θέτοντας έτσι νέα ρεκόρ. Η αστυνομία στο Μαϊάμι της Φλόριντα, αποκάλυψε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ανθρωποκτονίες για επτά εβδομάδες – το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 1957.

Ο δήμαρχος, Francis Suarez, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 12 Μαρτίου για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού, μια εντολή που έκτοτε έχει παραταθεί έξι φορές σε διαστήματα της εβδομάδας. Από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 12 Απριλίου δεν αναφέρθηκαν ανθρωποκτονίες, καθιστώντας την καλύτερη πόλη της πολιτείας από το 1957 όταν το ρεκόρ ήταν στις 9 εβδομάδες και 3 ημέρες, χωρίς αναφορές ανθρωποκτονιών.

Και ενώ οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης είναι επίσης μειωμένες, ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ανησυχεί για την μη καταγγελία υποθέσεων από ανθρώπους που ενώ είναι υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Η Βαλτιμόρη και η Νέα Υόρκη έχουν επίσης δει σαφείς πτώσεις στο βίαιο έγκλημα.

Ωστόσο, οι ληστείες και οι πυροβολισμοί αυξάνονται στο Σικάγο.

Independent: Coronavirus: Locked-down Miami goes seven weeks without a homicide for first time since 1957
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων