Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Independent: Το Ιράν ζητάει τη σύλληψη του Tραμπ και 47 ακόμα αξιωματούχων για τη δολοφονία Σουλεϊμάνι

Η κυβέρνηση του Ιράν ζήτησε από την ιντερπόλ να βγάλει «κόκκινη ειδοποίηση» για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και 47 ακόμα αξιωματούχους για τη δολοφονία του Ιρανού διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σολεϊμάνι.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν παρακολουθεί πολύ σοβαρά την τιμωρία εκείνων που διέταξαν και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα. Το αίτημα για έκδοση “Κόκκινης Ειδοποίησης” για 48 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και διοικητών και αξιωματούχων στο Πεντάγωνο και δυνάμεων στην περιοχή που εμπλέκονται στη δολοφονία του μάρτυρα Σολεϊμανί, παραδόθηκε στην Ιντερπόλ» επεσήμανε ο Ιρανός αξιωματούχος, Γκολάμ Χοσεΐν Εσμαίλι.

Η Ιντερπόλ δεν είχε προχωρήσει το προηγούμενο ένταλμα σύλληψης που είχε ζητηθεί από τον εισαγγελέα της Τεχεράνης, Αλί Αλκασίμερ, όταν τον Ιούνιο είχε αιτηθεί διεθνές ένταλμα κατά του Τραμπ και άλλων αξιωματούχων του Πενταγώνου και της κεντρικής διοίκησης, με τις κατηγορίες της δολοφονίας και της τρομοκρατίας.

Όταν είχε απορρίψει το προηγούμενο ένταλμα, η Ιντερπόλ είχε ισχυριστεί ότι το σύνταγμά της, της απαγορεύει να παρεμβαίνει σε δραστηριότητες πολιτικού, στρατιωτικού, θρησκευτικού ή φυλετικού χαρακτήρα»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων