Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Ινδία: Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων – Παραγγελία 300 εκατομμυρίων δόσεων μη εγκεκριμένου εμβολίου

Η Ινδία, μέσα σε ένα 24ωρο, κατέγραψε 60.753 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 1.647 θανάτους από τη νόσο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο επίσημο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως.

Ακόμα, έγινε γνωστό πως η Ινδία παράγγειλε 300 εκατομμύρια δόσεις ενός μη εγκεκριμένου εμβολίου κορωνοϊού, του ανώνυμου εμβόλιου της ινδικής εταιρείας Biological E. Το εμβόλιο βρίσκεται στην Φάση 3 των δοκιμών και είχε δείξει «πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα» κατά τις δύο πρώτες φάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η παραγγελία αξίας 206.000.000 δολαρίων είναι η πρώτη που υπογράφει η Ινδία για ένα εμβόλιο που δεν έχει λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης.

HTML tutorial

Η χώρα αγωνίζεται να επιταχύνει την καθυστερημένη προσπάθεια εμβολίων και μέχρι στιγμής έχει χορηγήσει πάνω από 220 εκατομμύρια δόσεις, σε σύνολο 1,3 δισεκ. πολιτών.

Ως αποτέλεσμα, λιγότερο από το 10% της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, κυρίως λόγω σοβαρής έλλειψης δόσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων