Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Ινδονησία: Τεράστια διαδήλωση κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

Δεκάδες χιλιάδες Ινδονήσιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Τζακάρτα διαδηλώνοντας κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στη μεγαλύτερη και τελευταία χρονικά εκδήλωση υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Η Ινδονησία, η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο, είναι θερμός υποστηρικτής του παλαιστινιακού ζητήματος.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Συμβούλιο των ινδονήσιων ουλεμάδων, τη μεγαλύτερη ισλαμική αρχή στη χώρα, με την υποστήριξη της κυβέρνησης και άλλων μουσουλμανικών οργανώσεων.

Περίπου 80.000 Ινδονήσιοι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Εθνικό Μνημείο, έναν πύργο στο κέντρο της πρωτεύουσας, υψώνοντας παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ που έγραφαν “απελευθέρωση της Παλαιστίνης”. «Είμαι αλληλέγγυος ως μουσουλμάνος με τους αδελφούς και τις αδελφές μου στην Παλαιστίνη.

HTML tutorial

Εκεί βρίσκεται το Τέμενος Αλ-‘Ακσα, το ιστορικό τζαμί των μουσουλμάνων», δήλωσε ο Χερμαουάτι, ο οποίος όπως πολλοί Ινδονήσιοι έχει ένα μόνο όνομα. Οι διαδηλωτές, οι περισσότεροι ντυμένοι στα λευκά, κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπαναχωρήσουν στην απόφασή τους. Ο ινδονήσιος υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων και ο κυβερνήτης της Τζακάρτα ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί λίγα μόλις βήματα από την αμερικανική πρεσβεία.

«Έργο της κυβέρνησης δεν είναι να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της πλειονότητας των Ινδονήσιων;», ρώτησε ο υπουργός Λούκμαν Χακίμ Σαϊφουντίν τους διαδηλωτές πριν απαντήσει: «Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκτήσει η Παλαιστίνη τα δικαιώματά της και την ανεξαρτησία της».

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει “επίσημα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ” και να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ προς την πόλη αυτή προκάλεσε θύελλα διεθνών αντιδράσεων, μεταξύ τους αυτήν του ινδονήσιου προέδρου Τζόκο Ουιντόντο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων