Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από 30.000 οι νεκροί, ξεπέρασε την Ιταλία

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, με την χώρα να καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη και όπως μεταδίδει το Reuters.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών αναφέρει πως έως τις 24 Απριλίου έχουν πεθάνει συνολικά 29.648 άνθρωποι στην Αγγλία και την Ουαλία με τον κορονοϊό να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου τους. Μαζί με τους θανάτους σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει πλέον τους 30.000 και συγκεκριμένα ανέρχεται στους 32.313. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, περισσότεροι ακόμη και από την Ιταλία που θεωρούνταν μέχρι πρότινος η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα. Σημειωτέων πως στην Ιταλία μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει συνολικά 29.079 άτομα.

Ωστόσο στην Ιταλία η καταγραφή των νεκρών γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας του κορονοϊού δεν περιλαμβάνονται όσοι ενδέχεται να έπασχαν από τον κορονοϊό αλλά δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για να διαγνωστεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων