Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

ΗΠΑ: 430 tweets το δευτερόλεπτο για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Τα επεισόδια στην έδρα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets από τις αμερικανικές εκλογές τις τελευταίες 24 ώρες.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο ήταν ένα πλήγμα για την αμερικανική Δημοκρατία, αναγκάζοντας ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα και το αίμα «παγωμένο» τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, τα επεισόδια στην έδρα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets από τις αμερικανικές εκλογές τις τελευταίες 24 ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Visibrain, την πλατφόρμα που παρακολουθεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εισβολή στο Καπιτώλιο ήταν η αφορμή για 23,46 εκατ. tweets, δηλαδή 430 αναρτήσεις, κατά μέσο όρο το δευτερόλεπτο.

Σημειώνεται μάλιστα ότι για τις φετινές «ιδιαίτερες» αμερικανικές εκλογές ο όγκος των αναρτήσεων ήταν έξι φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με αυτόν των εκλογών του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουάσιγκτον την ημέρα της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο, κάνοντας λόγο για μεγάλες αποκαλύψεις που θα αποδείκνυαν την «κλοπή».

Μετά τα βίαια επεισόδια, με τέσσερις νεκρούς στο Καπιτώλιο, τόσο το Twitter, όσο και το Facebook μπλόκαραν προσωρινά τους λογαριασμούς του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος δέχθηκε μάλιστα προειδοποίηση πως αν δεν κατεβάσει τα επίμαχα tweets του θα παραμείνει κλειδωμένος.

Μετά από αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ διέγραψε τελικά τις αναρτήσεις στο Twitter που παραβίασαν τους κανόνες της πλατφόρμας και οδήγησαν στο μπλοκάρισμα του λογαριασμού του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων