Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

ΗΠΑ: Εντολή σε πιστούς για καραντίνα μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε ιερέα ~Λαμβάνουν μέτρα οι εκκλησίες

Σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών καλούν οι αρχές να μπουν όσοι πιστοί επισκέφθηκαν εκκλησία στη Βορειοδυτική Ουάσινγκτον σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής, ενώ δεκάδες εκκλησίες στις ΗΠΑ συνιστούν αποφυγή χειραψιών και εναγκαλισμού και προχωρούν σε αλλαγή του τυπικού της Θείας Λειτουργίας.

Η λειτουργία και κάθε άλλη υπηρεσία στην εκκλησία του Ιησού έχει σταματήσει, καθώς ένας εφημέριος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Δεδομένου ότι ο ιερέας είχε προσφέρει κοινωνία και είχε προβεί σε χειραψία σε περίπου 500 άτομα, την τελευταία εβδομάδα, όλοι οι πιστοί κλήθηκαν να μπουν σε οικειοθελή καραντίνα. Η Εκκλησία έκλεισε για πρώτη φορά μετά το 1800.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, δεκάδες εκκλησίες λαμβάνουν ήδη αυστηρότερα μέτρα στις ΗΠΑ. Η κυριότερη αλλαγή αφορά την Θεία Κοινωνία. Συγκεκριμένα, εγκαταλείπεται η προσφορά οίνου από κοινό κύπελλο, ενώ και η προσφορά της Ευχαριστίας παύει να δίδεται στο στόμα, αλλά στο χέρι.

Επιπλέον, εκκλησίες από άκρου εις άκρο των ΗΠΑ συνιστούν στους Ενορίτες τους να αποφεύγουν την απευθείας επαφή με άλλους πιστούς.

Συστάσεις έχουν ήδη γίνει και για τις χειραψίες, αλλά και για τον εναγκαλισμό.

Η Αρχιεπισκοπή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Ατλάντα είναι μία από τις πολλές που αποθαρρύνουν τη φυσική επαφή, ενώ ως εναλλακτική λύση η Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης συνιστά το νεύμα χαιρετισμού προς τους πιστούς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων