Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ηρακλής Κωστάρης: Αποφυλακίστηκε το μέλος της 17Νοέμβρη που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία Μπακογιάννη

Ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της «17 Νοέμβρη» είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια -μεταξύ άλλων- και για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, απολύθηκε υπό όρους, έπειτα από 19 χρόνια κράτησης.

Στην απολογία του είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας και ισχυριζόμενος ότι «οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες». Με βάση το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες των συγκατηγορούμενών του, προέκυψε η συμμετοχή του σε «χτυπήματα» της οργάνωσης.

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του στην οδό Ομήρου 35 στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Ηρακλής Κωστάρης και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ηρακλής Κωστάρης

Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης» όπως ήταν το ψευδώνυμό του, εντάχθηκε στη «17 Νοέμβρη» το 1987, μέσω του επίσης καταδικασμένου Παύλου Σερίφη, με τον οποίο μεγάλωσε στο ίδιο σπίτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, ήταν παιδικός φίλος και κουμπάρος με τον Κώστα Καρατσώλη, τον οποίο και στρατολόγησε στην οργάνωση και του έδωσε το ψευδώνυμο «Στέλιος».

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών των φυλακών Κορυδαλλού.

Τον Ιούνιο του 2011 ο Ηρακλής Κωστάρης έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά και αφού πήρε το πτυχίο του γράφτηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνίες και Δίκτυα Δεδομένων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πηγή:athensvoice.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων