Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Ιράν: Υπέρ των διαδηλώσεων η αδερφή του Αγιατολάχ Χαμενεΐ

Μια από τις αδελφές του Ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ καταδίκασε την καταστολή των διαμαρτυριών και κάλεσε τους «Φρουρούς της Επανάστασης» να καταθέσουν τα όπλα, σύμφωνα με επιστολή που δημοσίευσε ο γιος της από τη Γαλλία.

«Οι Φρουροί της Επανάστασης και οι μισθοφόροι του Αλί Χαμενεΐ θα έπρεπε
καταθέσουν τα όπλα το συντομότερο δυνατό και να ενωθούν με τον λαό πριν είναι πολύ αργά», ανέφερε η επιστολή.

«Νομίζω ότι είναι σκόπιμο τώρα να δηλώσω ότι αντιτίθεμαι τις πράξεις του αδερφού μου, Αλί Χαμενεΐ και εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλες τις μητέρες που πενθούν για τα εγκλήματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, από το εποχή του Χομεϊνί έως τη σημερινή εποχή του δεσποτικού χαλιφάτου του Αλί Χαμενεΐ», έγραψε η Μπαντρί Χοσεϊνί Χαμενεΐ,στην επιστολή που κοινοποιήθηκε από τον λογαριασμό του γιου της Mahmoud Moradkhani στο Twitter.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύουν στο εξωτερικό λένε ότι περισσότεροι από 400 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τον Νοέμβριο, η ακτιβίστρια ανιψιά του Χαμενεΐ, Farideh Moradkhani συνελήφθη από τις αρχές μετά από έκκληση σε ξένες κυβερνήσεις να διακόψει όλους τους δεσμούς με την Τεχεράνη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων