Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ήρθε η ώρα της «κωλοτούμπας» για τη ΔΗΜΑΡ

Ενώπιον ενός καίριου διλήμματος θα βρεθεί το επόμενο διάστημα η Δημοκρατική Αριστερά: Θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ μιας θεαματικής κωλοτούμπας ψηφίζοντας “ναι” για το χαράτσι της ΔΕΗ ή της καταψήφισής του γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα προκαλέσει προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή.

Όσοι γνωρίζουν τον Φώτη Κουβέλη πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη διότι όταν παίρνει μία απόφαση δεν την αλλάζει ακόμη κι αν ξέρει ότι μπορεί να καθορίσει το πολιτικό μέλλον του κόμματός του. Το ίδιο έπραξε άλλωστε με τα εργασιακά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ το τελευταίο πακέτο μέτρων.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν οι προσπάθειες στρέφονται στο να υπάρξει μία εναλλακτική πρόταση για το τέλος ακινήτων που θα γίνει αποδεκτή από την Δημοκρατική Αριστερά χωρίς να φανεί ότι συμβιβάζεται ή υποχωρεί πολιτικά.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν η ΔΗΜΑΡ μείνει ανυποχώρητη και καταψηφίσει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση για φόρο ακινήτων πολλοί βλέπουν ακόμη και αναγκαστική έξοδό της από τον κυβερνητικό συνασπισμό αφού το ρήγμα στην κυβέρνηση Σαμαρά θα είναι τεράστιο. Τότε, το πιθανότερο σενάριο θα είναι η ΔΗΜΑΡ να δίνει ψήφο ανοχής..

Όμως είναι άδηλο πόσο θα κρατήσει μία κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία. Ακόμη και ο ανεξάρτητος Ανδρέας Λοβέρδος που ψήφιζε “τυφλά” τα νομοσχέδια της κυβέρνησης χθες απείλησε με άρση της εμπιστοσύνης φοβούμενος νέα μέτρα..

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων