Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ισόβια στον έφηβο τζιχαντιστή που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο έφηβος Χαρούν Αλί Σιέντ απο το δυτικό Λονδίνο, ο οποίος σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Βρετανική πρωτεύουσα στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο νεαρός, ο οποιός είχε τον κωδικό “Isis” στο κινητό του, ομολόγησε ότι στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2016 προετοίμαζε τρομοκρατικά χτυπήματα και θα περάσει τουλάχιστον τα επόμενα 15 χρόνια της ζωής του στη φυλακή προτού εξετάσουν οι αρχές την πιθανότητα μιας υπό όρους αποφυλάκισής του.

Ο 19χρονος από το Χάουνσλο του δυτικού Λονδίνου παραδέχθηικε ότι προσπάθησε να αποκτήσει ένα οπλοπολυβόλο, γιλέκο με εκρηκτικά και πιστόλια, αλλά επειδή δεν τα κατάφερε προσπάθησε να κατασκευάσει βόμβα με καρφιά, την οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσει σε πολυσύχναστη περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας όπως στoν κεντρικό εμπορικό δρόμο “Oxford street”, στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Χάιντ Παρκ στην επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Χωρίς να το γνωρίζει ο Σιέντ επικοινώνησε με μυστικό αστυνομικό μέσω του Διαδικτύου και ζήτησε βοήθεια για να βρει όπλα. Έτσι κατέληξε στα χέρια της αντιτρομοκρατικής.Ο έλεγχος των ηλεκτρονικών του συσκευών έδειξε ότι ο έφηβος αναζήτησε πολλές φορές στο Ίντερνετ προπαγανδιστικό υλικό του ISIS, οδηγίες για την κατασκευή βομβών καθώς και κείμενα που νομιμοποιούν τη δολοφονία γυναικών και παιδιών.Άλλοι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μαζί με τον Σιέντ αφέθησαν ελεύθεροι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων