Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Ισραηλινή εφημερίδα «έσβησε» την Μέρκελ και τη δήμαρχο του Παρισιού από την πορεία (ΦΩΤΟ)

Η υπερ-συντηρητική ισραηλινή εφημερίδα Hamevasser έσβησε τις δύο γυναίκες της πορείας του Παρισιού γιατί η αναπαράσταση της γυναίκας είναι ασέβεια. Ανάμεσα στους 44 ηγέτες ή πολιτικές προσωπικότητες που συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν στο Παρίσι, στην πρόσφατη ιστορική πορεία, βρισκόταν η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Στην πρώτη σειρά.

Την επομένη, ωστόσο, στο πρωτοσέλιδο της φανατικής εφημερίδας του Ισραήλ Hamevasser οι δύο γυναίκες δεν υπήρχαν πιά, είχαν ως δια μαγείας εξαφανιστεί χάρη στο ισραηλινό φωτοσόπ. Για τους φανατικούς ισραηλινούς οι γυναίκες δεν πρέπει να φωτογραφίζονται και να δείχνονται, θεωρείται ασέβεια.

Η εν λόγω εφημερίδα ακολουθεί με αυστηρότητα τους κανόνες και τις παραδόσεις της ορθόδοξης πτέρυγας του ιουδαϊσμού και δεν διστάζει να φιμώσει ακόμη και μια είδηση παγκόσμιας εμβέλειας, την οποία έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη. Περίπτωση μάλλον ειρωνική αφού η εν λόγω διαδήλωση έγινε για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου και η οποία στοίχισε τη ζωή στους σκιτσογράφους και δημοσιογράφους του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Μόνο άντρες στην πορεία!

HTML tutorial

merkel2_18

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων