Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Ιστοσελίδα στη Σουηδία ηχογραφεί παράνομα δημοσιογράφους

Ιστοσελίδα της Σουηδίας με την ονομασία “Granskning Sverige” ηχογραφεί παράνομα, επιμελείται και δημοσιεύει στο διαδίκτυο και στον προσωπικό λογαριασμό στο Youtube του κατόχου της, Erik Johannson, δημοσιογράφους.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα που, καθώς η ίδια δηλώνει, έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους να θέσουν ερωτήσεις που τα mainstream media δεν θα έκαναν.

Ωστόσο, οι κριτικοί της έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη περί τίνος πρόκειται. Θεωρούν πως η ιστοσελίδα που ηχογραφεί εν αγνοία των δημοσιογραφών που μιλούν με πολίτες και απαντούν στις ερωτήσεις τους, αποτελεί ακροδεξιό στοιχείο και στην πραγματικόττα οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία επιθυμούν να βλέπουν περισσότερες θετικές εξελίξεις για τον D. Trump, για τη μποντέρνα Ρωσία και τους νεο-Ναζί, όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος Mathias Stahle.

Έπειτα από περιστατικό που στοχοποίησε συνάδελφο του, ο Stahle δημιούργησε ψεύτικο λογαριασμό στα social media και ζήτησε να γίνει εθελοντής στην ιστοσελίδα και να θέσει ερωτήματα σε δημοσιογράφους και να ηχογραφηθούν. Έγινε δεκτός αμέσως και μάλιστα του εξήγησαν ότι θα είναι σε θέση να κερδίσει χρήματα σε περίπτωση που η ηχογράφιση έχει επιτυχία.

Ο κάτοχος της ιστοσελίδας που αυτοκαλούνταν Erik Johannson αρνούνταν τις κατηγορίες σχετικά με το ότι προσπαθεί να εκφοβίσει ανθρώπους μέσα από το site του. Εν τέλει, η σουηδική εφημερίδα Εxpressen αποκάλυψε την πραγματική ταυτότητα του ατόμου που κρύβεται πίσω από όλα αυτά και πρόκειται για τον Fabian Fjalling, 48 ετών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων