Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Ιταλία: Ένταση ανάμεσα στην Τζόρτζια Μελόνι και την Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Ένταση, προέκυψε σήμερα το μεσημέρι, με εξ αποστάσεως λεκτική σύγκρουση της προέδρου των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με την Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράνς Μπουν.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Γαλλίδα υπουργός, μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε: «θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ρώμη, αλλά θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του κράτους δικαίου».

«Θέλω να ελπίζω, όπως συμβαίνει συχνά, ο Tύπος της Aριστεράς να παρερμήνευσε τις πραγματικές δηλώσεις που έγιναν από μέλη ξένων κυβερνήσεων και έχω εμπιστοσύνη στο ότι η γαλλική κυβέρνηση θα διαψεύσει άμεσα τα λόγια αυτά, τα οποία μοιάζουν υπερβολικά με μια απαράδεκτη απειλή ανάμειξης στις υποθέσεις μιας κυρίαρχης χώρας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απάντησε, μέσω Facebook, η Τζόρτζια Μελόνι.

«Η εποχή των κυβερνήσεων υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίες ζητούσαν προστασία από το εξωτερικό, τελείωσε. Θεωρώ ότι είναι σαφές σε όλους, στην Ιταλία και στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα, και η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δήλωσε ότι «η χώρα της θα παρακολουθήσει προσεκτικά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και του δικαιώματος στην άμβλωση, μετά την νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές γενικές εκλογές».

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner