Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ιβάν ο τρομερός ή ο… τρομαγμένος;

Όλες οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ρωσία συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει την οικονομική ευρωστία και τις «άκρες» να δημιουργήσει ισχυρή επένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ διαθέτει χρήματα, επιχειρηματική εμπειρία, αποφασιστικότητα και γνωριμίες στην επιφάνεια της ρωσικής οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Το άτιμο το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι μια άλλη ιστορία. Το know how για την επιτυχία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι διαφορετικό. Απαιτεί ιδιαίτερες συνεργασίες με ανθρώπους εμπιστοσύνης αλλά και γνώστες του αντικειμένου. Χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση και όχι απλή εποπτεία. Είναι απαραίτητος ο έλεγχος κάθε λεπτομέρειας για την ομάδα και το περιβάλλον που δραστηριοποιείται. Δεν είναι απλώς «βάζω λεφτά και περιμένω αποτελέσματα». Επιχειρηματίες με παχιά πορτοφόλια και με
επιχειρήσεις κολοσσούς, έχουν χάσει χρόνο, χρήμα και κύρος στην μπάλα…

Είναι και οι ιδιαιτερότητες του ΠΑΟΚ πολύ σημαντικός παράγοντας. Μια ομάδα που παραδοσιακά βιώνει πολύ έντονα τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της. Που έχει πληρώσει ακριβά το πάθος των οπαδών της και ένα πατροπαράδοτο αίσθημα αδικίας έναντι του κατεστημένου της Αθήνας, ακόμη κι όταν αυτό στην πραγματικότητα δεν υπήρχε.

Το ζήτημα για τον Σαββίδη είναι να κερδίσει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του κόσμου. Να εξασφαλίσει την υπομονή του σε περίπτωση αποτελεσμάτων όπως με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ή το πρόσφατο με τη Βέροια. Να πείσει ότι απαιτείται χρόνος για να γίνει ο ΠΑΟΚ ισχυρός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού, διεκδικητής του τίτλου και μιας θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Δεν είναι εύκολο, διότι ο ΠΑΟΚ έχει έντονη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και πολλούς μνηστήρες πόστων, ενώ ο κόσμος του περιμένει χρόνια με την ελπίδα της μεγάλης διάκρισης, της υπέρβασης και της μονιμοποίησης σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Μόνο με τη στήριξη και την υπομονή των οπαδών του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν θα γίνει ο ίδιος Τρομερός, μαζί με την ομάδα του. Αλλιώς θα φύγει…τρομαγμένος και απογοητευμένος (πιθανώς και κυνηγημένος) όπως τόσοι και τόσοι προκάτοχοί του, εκφραστές ανακπλήρωτων ονείρων…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων