Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

J&J: Ξεκινά τις δοκιμές σε ανθρώπους για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Την έναρξη δοκιμών του εμβολίου της για τον COVID-19 σε ανθρώπους ανακοίνωσε σήμερα η Johnson & Johnson μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων μελέτης σε πιθήκους που έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο με τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει ισχυρή προστασία σε μία μεμονωμένη δόση.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τη μελέτη της εταιρείας που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature έξι στα έξι ζώα στα οποία έγινε το εμβόλιο και εκτέθηκαν στον ιό είχαν απόλυτη προστασία από την πνευμονική νόσο και πέντε στα έξι αξιολογήθηκαν ως προστατευμένα από την μόλυνση βάσει της παρουσίας του ιού σε ρινικά επιχρίσματα.

«Αυτό μας δίνει την πεποίθηση ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα εμβόλιο σε μία εφάπαξ δόση και να διαπιστώσουμε εάν έχει προστατευτικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους», δήλωσε ο δρ. Πολ Στόφελς, επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος της J&J σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters.

Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει δοκιμές αρχικού σταδίου σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Βέλγιο και ότι θα προχωρήσει σε δοκιμές του υποψηφίου εμβολίου σε πάνω από 1.000 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Οι μετοχές της J&J σημειώνουν άνοδο σχεδόν 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street .

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων