Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Jaguar Land Rover: Έρχεται και είναι αθόρυβη (pic)

Το νέο σύστημα θα κάνει πρεμιέρα στα ανανεωμένα Range Rover Velar και Jaguar XF και F-Pace και υπόσχεται ένα πιο ήσυχο εσωτερικό το οποίο θα συμβάλει στην πιο άνετη και ξεκούραστη παραμονή του οδηγού και των επιβατών.

Το σύστημα ακύρωσης ήχου Active Acoustics έχει εξελιχθεί από την ισραηλινή εταιρία τεχνολογίας Silentium και χρησιμοποιεί σένσορες σε όλους τους τροχούς για να παρατηρεί τις δονήσεις που δημιουργούνται από την κύλιση ώστε μέσω του ηχοσυστήματος να παράγει ακουστικά κύματα στην κατάλληλη συχνότητα που απαιτείται για την ακύρωση του ανεπιθύμητου θορύβου.

Η JLR ισχυρίζεται πως το σύστημα θα μπορεί να εξουδετερώνει τους ήχους που παράγονται όταν το αυτοκίνητο περνά από ανωμαλίες και θα έχει τη δυνατότητα να μειώσει την στιγμιαία κορύφωση των θορύβων κατά 10dB και τον μέσο όρο του συνολικού θορύβου κατά 3-4dB.

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει αναμένεται πως η μείωση της έκθεσης των επιβατών σε θορύβους χαμηλής συχνότητας θα μειώσει την αίσθηση κόπωσης κατά την πολύωρη παραμονή τους στο αυτοκίνητο. Αυτό θα έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια καθώς οι κουρασμένοι οδηγοί έχει αποδειχθεί πως έχουν σχεδόν 17% πιο αργές αντιδράσεις σε ξαφνικά γεγονότα σε σχέση με αυτούς που είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Το σύστημα Active είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου Destination Zero της JLR το οποίο στοχεύει στον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων, των ατυχημάτων και των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων