Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Jennifer Fabiano: MIT και Harvard προτείνουν 2 μεθόδους που βοηθούν στην ίαση της πανδημίας

Καθώς οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να βρουν ένα εμβόλιο για το COVID-19, τον ιό που έχει κλείσει τις οικονομίες και την κανονική ζωή για πολλούς, άλλοι ερευνητές εξακολουθούν να επικεντρώνονται στον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του θανατηφόρου παράγοντα.

Με τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του COVID-19 να είναι πυρετός, βήχας, δύσπνοια και κόπωση, τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετωπίζουν ασθενείς με κορονοϊό με σοβαρές περιπτώσεις, τοποθετώντας τους σε τεχνητή αναπνοή προκειμένου να παρέχουν συμπληρωματικό οξυγόνο.

Ερευνητές από όλη τη χώρα έχουν γράψει ένα νέα έρευνα που εξηγεί ότι δύο αρχαίες πρακτικές μπορεί να είναι επωφελείς για όσους πάσχουν από κοροναϊό: η γιόγκα και ο διαλογισμός. Σε μια εργασία που υλοποιήθηκε από ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, τη Βιβλιοθήκη Chopra για Ολοκληρωμένες Μελέτες και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ειδικοί εξηγούν τα οφέλη που μπορεί να έχουν η γιόγκα και ο διαλογισμός ως συμπληρωματικές θεραπείες για την πανδημία.

Πώς μπορεί η γιόγκα και ο διαλογισμός να βοηθήσουν στη θεραπεία του COVID-19;

Η «σύντομη επισκόπηση των βασικών θεμάτων», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Εναλλακτική και Συμπληρωματική Ιατρική (JACM), εξηγεί ότι τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα της γιόγκα και του διαλογισμού θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να τις κάνουν συμπληρωματικές ή συμπληρωματικές θεραπείες στο COVID-19.

Προηγούμενη έρευνα διαπίστωσε ότι η γιόγκα, ο διαλογισμός και η πραναγιάμα, που είναι ο έλεγχος της αναπνοής, όχι μόνο βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και ενισχύουν τα εγκεφαλικά δίκτυα, αλλά επίσης συμβάλλουν στη μείωση του στρες και της φλεγμονής στο σώμα.

Παλαιότερες μελέτες δείχνουν επίσης πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό σύστημα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία των πνευμόνων, να μειώσουν την ευαισθησία στους ιούς και να βελτιώσουν τις οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις. Μία μελέτη έδειξε ότι 90 λεπτά γιόγκας είναι σε θέση να αυξήσει τα επίπεδα δύο σημαντικών αντιμικροβιακών πεπτιδίων που εκφράζονται σε αναπνευστικά κύτταρα.

Τα οφέλη της γιόγκα και του διαλογισμού επεκτείνονται επίσης στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη δραστηριότητα της μελατονίνης, η οποία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για πιθανή θεραπεία κατά του COVID-19, καθώς η μελατονίνη είναι προστατευτική έναντι πνευμονικού τραυματισμού που προκαλείται από αναπνευστήρα σε ζωικά μοντέλα.

Ladders: MIT and Harvard experts says these 2 ancient practices could help treat COVID-19
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων