Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

John Galliano: Μόδα, αλκοόλ και υπνωτικά

Ο εκκεντρικός σχεδιαστής, μιλά για πρώτη φορά δημόσια για τον εθισμό του στο αλκοόλ και τις ουσίες εξηγώντας τις άσχημες επιπτώσεις που έχουν οι εξαρτήσεις στην εικόνα, την εργασία και πάνω από όλα την υγεία του ανθρώπου.

Έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2011 για τα ρατσιστικά του σχόλια (υπό την επήρεια μέθης ) προς θαμώνες καφετέριας στην οποία παρευρισκόταν, η επαγγελματική του καριέρα πήρε την κατιούσα αφού το συμβάν αυτό αποτέλεσε την αιτία της απόλυσής του από τον οίκο Dior, την μείωση των πωλήσεων του οίκου Galliano και τις επαγγελματικές του συμφωνίες να ακυρώνονται η μια μετά την άλλη. Το συμβάν που του στοίχισε την καριέρα και την φήμη του διαδραματίστηκε σε καφετέρια της Γαλλίας όπου ο Galliano χωρίς προφανή λόγο, επιτέθηκε λεκτικά σε ζευγάρι που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι ενώ χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του προσωπικού οδηγού του σχεδιαστή αποτράπηκε η σωματική επίθεση του προς τους έκπληκτους θαμώνες. Το γεγονός αυτό τον οδήγησε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος της μόδας να στραφεί εναντίον του.

Δύο χρόνια μετά, ο σχεδιαστής μιλά για τον εθισμό του στο αλκοόλ και τις ηρεμιστικές ουσίες από τις οποίες προσπαθούσε να απεξαρτηθεί από το 2010. Εξηγεί πως το αλκοόλ ήταν η μόνη του διέξοδος από την καθημερινή πίεση που δεχόταν από τους οίκους Dior και Galliano και πως ενώ αρχικά φαινόταν ακίνδυνο ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ για να χαλαρώνει από το άγχος της δουλειάς, σταδιακά ο οργανισμός του άρχισε να έχει ανάγκη ακόμη περισσότερη ποσότητα αλκοόλ για να κοιμηθεί ενώ αργότερα και ηρεμιστικά χάπια.

Επιπλέον δήλωσε πως η χρήση ουσιών τον έκανε να εξαρτάται από τον περίγυρό του ακόμη και για τις απλές καθημερινές του ανάγκες και πως παρά τις προσπάθειες απεξάρτησης που δοκίμασε μόνος του, τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου ήταν τόσο έντονα που δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τις ουσίες παρά μόνο όταν ζήτησε την βοήθεια ειδικού. Μάλιστα νιώθει πως «έχασε» τρία χρόνια της ζωής του αφού η υπερκατανάλωση αλκοόλ τον έκανε να μην θυμάται σχεδόν τίποτα από την καθημερινότητά του.

Δύο χρόνια μετά την πλήρη αποχή από τις ουσίες, ο χώρος της μόδας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον αλλαγμένο πια Galliano ο οποίος παροτρύνει τους εξαρτημένους από το αλκοόλ να ζητήσουν βοήθεια μιας και ο ίδιος με τον συνδυασμό ηρεμιστικών και αλκοολούχων σκευασμάτων έφτασε πολλές φορές κοντά στον θάνατο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων