Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Kραυγή βοήθειας της Ιταλίας για τους πρόσφυγες – «Δεν τα καταφέρνουμε»

«Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, προτίθεται να χρησιμοποιήσει και στρατιώτες προκειμένου να αποτρέψει πρόσφυγες να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον ευρωπαϊκό Βορρά», σημειώνει, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, η Sddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει ότι η Βιέννη είχε πρωτοστατήσει το 2016 στο κλείσιμο του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδρόμου, ώστε να παρεμποδίσει πρόσφυγες που είχαν εισέλθει στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη SZ, «η κραυγή βοήθειας της Ιταλίας είναι δυνατή και σαφής: Δεν τα καταφέρνουμε. Βεβαίως αυτή δεν ακούγεται στην Ευρώπη πάντα με τον τρόπο που θα επιθυμούσαν οι Ιταλοί. Η Αυστρία ανακοινώνει, εν μέσω τουριστικής σεζόν και προεκλογικού αγώνα, ότι θα στείλει τεθωρακισμένα στο Μπρένερ. Χώρες, όπως η Γαλλία, απορρίπτουν την υποδοχή περισσότερων προσφύγων, προκειμένου να ελαφρύνουν τα βάρη της Ιταλίας. Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, αρνούνται οποιαδήποτε αλληλεγγύη και ταμπουρώνονται πίσω από τους εθνικιστικούς εγωισμούς τους. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εγγυήτρια του κοινού ευρωπαϊκού συμφέροντος; Αυτή μοιάζει στο προσφυγικό ζήτημα εξαντλημένη, ανίσχυρη».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων