Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Κ. Καραμανλής: Η Ευρώπη δεν μπορεί να μην επιβάλει κυρώσεις σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μίλησε στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη» με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Επιτρέψτε μου να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στην Φώφη Γεννηματά. Φαντάζομαι διερμηνεύω τα συναισθήματα όλων λέγοντας ότι είμαι σίγουρος ότι θα υπερβεί και αυτή τη δοκιμασία και θα επανέλθει ακμαιότερη από ποτέ» δήλωσε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Στη συνέχεια έστειλε σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τη γενικότερη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ευρώπη οφείλει να συνειδητοποιήσει, ότι αλληθωρίζοντας και επιχειρώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να μην επιβάλει κυρώσεις σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει πράξη τις αρχές και τις αξίες της, όχι μόνο προς όφελος των μελών, της αλλά πρωτίστως για να βρει τον εαυτό της και το δρόμο της προς το αύριο», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Στο πλαίσιο αυτό εξήρε την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα και πρόσθεσε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η πρόσφατη αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας και συνιστά αναμφισβήτητα εθνική επιτυχία, όχι μόνο για τη σημασία της στην προάσπιση κοινών αξιών και συμφερόντων, αλλά και διότι σηματοδοτεί μία συνολική αντίληψη για την πορεία της Ευρώπης. Εύχομαι να είναι ένα βήμα προς την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων