Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Και με ΦΕΚ η Βασιλική Θάνου στην επιτροπή Ανταγωνισμού

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με υπογραφή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο διορισμός της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Βέβαια, η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και έως τώρα προϊσταμένη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πριν από μία δεκαετία, όπως υπενθύμισαν πρόσφατα οι Financial Times, είχε εκφραστεί κατά της αποδοχής θέσεων σε ανεξάρτητες αρχές από συνταξιούχους δικαστές με το επιχείρημα ότι μπορεί να κατηγορηθούν ότι αποδέχονται πολιτικό πατρονάρισμα ή ακόμα ότι εμπλέκονται σε σκιώδεις επιχειρηματικές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα οι FT υπενθύμισαν τη δήλωση που είχε κάνει η κυρία Θάνου, για τους συνταξιούχους δικαστές, το 2009, σε συνεδρίαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται νέες θέσεις, ειδικά καλά αμειβόμενες όπως του επικεφαλής ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής». Στην ίδια δήλωση, η Βασιλική Θάνου υποστήριζε ότι οι συνταξιούχοι δικαστές θα πρέπει «να διαφυλάσσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια αλλά κυρίως το κύρος και την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων