Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Και όμως (η βιομηχανία) κινείται!

Η ελληνική βιομηχανία δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες της. Η υπερφορολόγηση, η έλλειψη ρευστότητας, οι κλειστές στρόφιγγες της τραπεζικής χρηματοδότησης, οι ακριβές πρώτες ύλες αλλά και το υψηλό τίμημα που πληρώνουν για την ενέργεια που καταναλώνουν, έχουν οδηγήσει σε κατάσταση ασφυξίας.

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως η βιομηχανία το παλεύει κι έχει μικρές νίκες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της βιομηχανίας των Ελληνικών Λιπασμάτων (ELFE). Πολλοί θεώρησαν πως είναι μια ξεγραμμένη βιομηχανία, ειδικά στη διάρκεια της διένεξής της με τη ΔΕΠΑ όταν και υπήρχε ο κίνδυνος να διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στην επιχείρηση για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Τα νέα που έρχονται από την Καβάλα, όπου και η έδρα της επιχείρησης, είναι πολύ ενθαρρυντικά. Με πολύ κόπο, πολύ τρέξιμο και συνεχείς προσπάθειες τα Ελληνικά Λιπάσματα ξαναβρίσκουν το δρόμο τους. Η παραγωγή δουλεύει, οι εξαγωγές σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού βελτιώνονται όλο και περισσότερο και το σημαντικότερο όλων η ελληνική αγροτική παραγωγή συνεχίζει να έχει ελληνικά λιπάσματα και δεν αναγκάζεται να καταφεύγει σε εισαγωγές ακόμη και από την Τουρκία που εποφθαλμιά την ελληνική αγορά.

Η καλή δουλειά της διοίκησης των Ελληνικών Λιπασμάτων άρχισε να αποδίδει καρπούς. Και τα οφέλη άρχισαν να φαίνονται στην τοπική κοινωνία. Σε μια συγκυρία που η ανεργία είναι στο κόκκινο, τα Ελληνικά Λιπάσματα προχωρούν σε προσλήψεις. Ήδη έγιναν 17 προσλήψεις σε πρώτη φάση και όπως μαθαίνουμε θα ακολουθήσει και συνέχεια.

Σημειώστε πάντως πως ένας από τους βασικούς λόγους που η επιχείρηση ξεπέρασε τα προβλήματά της είναι και η πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση και στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Αντί των γνώριμων διαξιφισμών και εντάσεων, που σε πλείστες όσες περιπτώσεις οδήγησαν σε λουκέτα, εν προκειμένω το καλό κλίμα και η διάθεση συνεργασίας από τις δυο πλευρές επέτρεψαν και τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων