Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Και υποβρύχιο έβγαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο!

Υποβρύχιο προφανώς τουρκικό εμφανίστηκε την Πέμπτη πολύ κοντά στις ακτές της κατεχόμενης Κερύνειας. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Twitter από κάτοικο της περιοχής Αγίου Επικτήτου που βρίσκεται κοντά στην Κερύνεια. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στα Κατεχόμενα δεν είναι ασυνήθιστη.

Υπάρχει ανάγκη για εκτόνωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί στη θάλασσα, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντα μετά από συνάντηση που είχε με τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τον οποίο συζήτησαν το Κυπριακό.

Ο κ. Αϊντα σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ανασταλεί προσωρινά και είπε ότι αυτό κατέστη ξεκάθαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Οι διαπραγματεύσεις, τόνισε, δεν έχουν σταματήσει, απλά έχουν ανασταλεί και υπάρχει η δέσμευση και από τις δύο πλευρές να συνεχίσουν.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, υπέδειξε, είναι να καταβληθούν προσπάθειες για να εκτονωθεί η ένταση με το θέμα που προέκυψε στη θάλασσα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Μόλις γίνει αυτό, σημείωσε, τότε θα τεθούν στο τραπέζι κάποιες εποικοδομητικές ιδέες στις οποίες έχουν συμβάλει και οι δύο πλευρές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων