Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

“Καίγεται” και πάλι η πλατεία Ταχρίρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε το Σάββατο η αστυνομία για να απομακρύνει τους περισσότερους από 1.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για την απαλλαγή από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011 του πρώην προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι διαδηλωτές -οι περισσότεροι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας φώναζαν συνθήματα κατά του Μουμπάρακ και του σημερινού προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, όπως «Κάτω το στρατιωτικό καθεστώς».

Η συγκέντρωση ήταν η πολυπληθέστερη από τότε που την εξουσία ανέλαβε ο αλ-Σίσι.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, δικαστήριο του Καΐρου απέσυρε την κατηγορία της συνέργειας σε φόνους που είχε απαγγελθεί σε βάρος του Μουμπάρακ για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2011, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του.

HTML tutorial

Επίσης, το δικαστήριο απάλλαξε τον Μουμπάρακ από κατηγορίες για διαφθορά σε ξεχωριστή υπόθεση.

Ωστόσο ο 86χρονος πρώην πρόεδρος ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα επί τριάντα χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση διαφθοράς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων