Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Καιρός: Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Και σήμερα αλλά και την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως σε ανατολική Μαγνησία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, βόρεια Αττική, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε ορεινές ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων  και της Κρήτης. Οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ βοριάδες στο Αιγαίο, ανατολικοί στο Ιόνιο. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, μόνο στα Δωδεκάνησα το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς.

Για πρώτη φορά σήμερα, για το φετινό χειμώνα, τα θερμόμετρα στη βόρεια Ελλάδα έδειξαν κάτω από τους 10 βαθμούς. Και μέχρι την Παρασκευή ο ισχυρός παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια παραμένει. Το Σαββατοκύριακο με πολλές ώρες ηλιοφάνειας και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας όμως και πάλι αρνητικές θερμοκρασίες θα σημειώνονται στα κεντρικά, τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά για σήμερα:

Στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλό υψόμετρο. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στο νότιο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 και από τις βραδινές ώρες 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και στα βόρεια θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ertnews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων