Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Ο Κακογιάννης… ο Κολοσσός και ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου

Από Illuminati

“Colossus”, βασισμένο στην τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου με τη Μαρία Καλλιμάνη στο ρόλο της Μητέρας από 27 Απριλίου και για 15 μόνο παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η ομάδα helter skelter Co του Θάνου Παπακωνσταντίνου συνεργάζεται με τηνεταιρεία παραγωγής Λυκόφως και επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την παράσταση «Colossus» (Κολοσσός) βασισμένη στην τραγωδία Αγαμέμνων του Αισχύλου από την Πέμπτη, 27 Απρίλιου 2017. Στο ρόλο της Mητέρας η Μαρία Καλλιμάνη.

Η παράσταση «Colossus» (Kολοσσός) είναι μια σκηνική σύνθεση με αφορμή τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου. Είναι το τρίτο και τελευταίο κομμάτι μιας τριλογίας με βάση την Ορέστειατου Αισχύλου μετά το «Venison» (Kρέας από κυνήγι) και το «Pedestal» (Βάθρο).

Έχοντας μια σαφή αναφορά στα ολοκληρωτικά καθεστώτα του 20ού αιώνα, και πιο συγκεκριμένα στη θέση της γυναίκας μέσα σε αυτά, παρακολουθούμε την πορεία μιας γυναίκας και τη μεταμόρφωσή της, από πιστή ακόλουθο, υποδειγματική σύζυγο και καλή μητέρα σε μυθικό τέρας που επιθυμεί την απόλυτη καταστροφή των πάντων.

Eπίσημη Πρεμιέρα: Πέμπτη, 27 Απρίλιου στις 21:30
Παραστάσεις: από Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 έως Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων