Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα φεστιβάλ και η αλληλεπίδραση

Από Illuminati

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμμετέχει ξανά στη δεύτερη διοργάνωση του Προγράμματος EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2017-2018) ως Κομβικό Σημείο για τα Φεστιβάλ της Ελλάδος (EFFE Hub for Greece).

Η Πιστοποίηση EFFE Label σημαίνει για το κοινό, τα Μέσα και τις Τοπικές Αρχές πως το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ σας και η αποστολή του ανήκει στην ομάδα των πιο ξεχωριστών και καινοτόμων Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Προσφέρει επίσης δυνατότητες δικτύωσης στη συνάντηση EFFE Label Meet-up τον Μάιο του 2017.

Όλα τα Φεστιβάλ που συμμετέχουν έχουν μια σελίδα προφίλ στην ιστοσελίδα EFFE website και είναι όλα μέρος της διαδικτυακής Επαγγελματικής Κοινότητας EFFE Professional Community. Τέλος, η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (European Festivals Association – EFA) θα κινήσει αυτή τη νέα διεθνή φεστιβαλική κοινότητα, προσφέροντας χώρο για ανταλλαγές και αλληλεπίδραση μεταξύ των επαγγελματιών.

Διαδικασία υποβολής και Προθεσμίες:

Μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2017 έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε αίτηση (apply) για την Πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018. Ειδικοί από όλη την Ευρώπη αξιολογούν τις αιτήσεις για να αποφασίσουν εάν τα Φεστιβάλ καλύπτουν τα τρία κριτήρια

1. Την καλλιτεχνική δέσμευση και τις καινοτόμες προσεγγίσεις
2. Την εμπλοκή με την τοπική κοινωνία καθώς και
3. Την Ευρωπαϊκή και διεθνή οπτική.

Επιπροσθέτως, πέρα από την Πιστοποίηση, η Διεθνής Επιτροπή θα βραβεύσει τα πιο επιδραστικά Φεστιβάλ. Η Διεθνής Επιτροπή θα αποτελείται από επαγγελματίες υψηλού κύρους οι οποίοι εκπροσωπούν τους βασικούς ενδιαφερόμενους στον τομέα των φεστιβάλ.

Η υποβολή γίνεται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.effe.eu όπου μπορείτε να βρείτε όλες στις πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής: application procedure.

Πρώτα πρέπει να εγγράψετε το Φεστιβάλ σας (register) στην επαγγελματική κοινότητα και μετά μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση (instructions). Η εγγραφή στην κοινότητα του EFFE είναι δωρεάν. Για την υποβολή της αίτησης πιστοποίησης EFFE Label, υπάρχει μια χρέωση για έξοδα διαχείρισης της τάξης των €80. Δεν θα υπάρξει καμία άλλη χρέωση για τη συμμετοχή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.effe.eu ή και να αποταθούν στo Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπ’ όψιν της κυρίας Αλεξάνδρας Γεωργοπούλου, τηλέφωνο 210-3418550 ή μέσω email: ageorgopoulou@mcf.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων