Δραματική είναι η κατάσταση σε Θεσσαλία και Μαγνησία από τις πλημμύρες που «έπνιξαν» ολόκληρα χωριά και συνοικίες. Βουτηγμένα στα λασπόνερα είναι τα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων, ολική είναι η καταστροφή των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση. Προβλήματα καταγράφονται και σε συνοικίες περιμετρικά της Λάρισας. Παράλληλα, πλημμυρίζει η λίμνη Κάρλα λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού από τον Πηνειό. Πρόβλημα στην υδροδότηση αντιμετωπίζει ο Βόλος, ενώ κατεστραμμένες είναι οι υποδομές στα χωριά του Πηλίου.
Οι νεκροί έφθασαν τους 14, καθώς το μεσημέρι εντοπίστηκαν νεκροί μητέρα και γιος που αγνοούνταν στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Νωρίτερα βρέθηκε νεκρός 58χρονος άνδρας που αγνοούνταν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ενώ νεκρός άνδρας αγνώστων στοιχείων, εντόπισε το Λιμενικό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εντός του Παγασητικού Κόλπου. Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για το εάν πρόκειται για έναν εκ των τριών αγνοουμένων.
Στα χωριά της Καρδίτσας οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να μετρούν τις πληγές τους, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αρνούνται να αφήσουν τις περιουσίες και τα ζώα τους. Στο Βλοχό περίπου 80 άτομα παραμένουν στο σημείο οικειοθελώς και έχουν επιλέξει να κοιμούνται σε μια εκκλησία που βρίσκεται ψηλά.
Στη Λάρισα τα συνεργεία δημιουργούν αναχώματα για να μην πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης, ενώ οι άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και μαζί με αυτές βέβαια οι καλλιέργειες αλλά και βιομηχανίες που υπάρχουν δίπλα. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στη συνοικία του Αγίου Θωμά και της Νέας Σμύρνης οι προσπάθειες για να τροφοδοτηθούν με νερά και τρόφιμα όσοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και θέλουν να παραμείνουν εκεί, γιατί οι υπόλοιποι μεταφέρονται στις δομές που έχουν στηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, της Αγιάς και του Τυρνάβου. Στη Φαλάνη και το Δασοχώρι το νερό έχει φτάσει στις παρυφές του Αμπελώνα και απειλούνται και τα άλλα χωριά που είναι στο Δήμο Τεμπών.
Στο Δήμο Τεμπών ανεβαίνει η στάθμη του νερού και έρχεται πιο κοντά μέσα στο χωριό, αλλά από την άλλη πλευρά αυτό σημαίνει ότι κατακλύζεται με νερό ολόκληρη η κοιλάδα. Η στάθμη του νερού που έχει ανέβει ξεπερνάει τα 10 μέτρα, έχει υπερκαλύψει το δρόμο αλλά και τη γέφυρα που υπήρχε. Στην κοιλάδα των Τεμπών χιλιάδες στρέμματα γης, εργοτάξια, κτηνοτροφικές μονάδες βρίσκονται κάτω από τόνους λάσπης και νερού. Ήταν όλα καλλιεργήσιμα σιτάρια, ροδάκινο, μεγάλες παραγωγές που περίμεναν τώρα οι αγρότες.
Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.250 διασώσεις, ενώ αίσιο τέλος είχε η γιγάντια επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τη διάσωση 8 πυροσβεστών και πολιτών κοντά στη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα, όταν ανατράπηκαν οι 2 βάρκες που επέβαιναν και έπεσαν στα ορμητικά νερά.
Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.
Συνολικά 4.250 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 7:00 το πρωί
της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου έως τις 7:00 το πρωί σήμερα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 9.047 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.
Στη Θεσσαλία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός. Το απόγευμα από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τους πληγέντες με παρεμβάσεις για: άμεση κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών, στήριξη και αποκατάσταση περιουσιών, αγροτικών εκτάσεων και υποδομών και μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από τη θεομηνία.