Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Κακοκαιρία Μπάλλος: Νέο κύμα πλήττει την Αττική – Η προειδοποίηση του Καλλιάνου

Για επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος. Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί τους κατοίκους της Αττικής με το εξής μήνυμα:

«Σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κινηθεί προς την Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή.».

Η κακοκαιρία Μπάλλος χτυπάει σφοδρά τη χώρα μας και έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων, με αποκορύφωμα το θάνατο ενός 70χρονου στην Εύβοια.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Νεκρός ο 70χρονος βοσκός στην Εύβοια

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημείωσε νωρίτερα πως το βαρομετρικό χαμηλό βρισκόταν προς το βόρειο Ιόνιο, γι’ αυτό και ο καιρός τώρα στην Αττική είχε ανοίξει και είχε ηλιοφάνεια.

Όπως είπε, σε εξέλιξη είναι δύο πολύ ισχυρά μέτωπα καταιγίδων:

Το ένα, όπως εξηγεί στο CNN, αναπτύσσεται προς το ανατολικό Αιγαίο και δίνει ισχυρές και βροχές και καταιγίδες, με τον ίδιο να προειδοποιεί πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες γιατί θα χτυπήσει τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα φτάσει μέχρι και την περιοχή της Χαλκιδικής και την βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά το δεύτερο μέτωπο καταιγίδων, στροβιλίζεται μέσα στο Ιόνιο και επηρεάζει τα νησιά του Πελάγους και τα δυτική ηπειρωτικά τμήματα. Το κύμα κακοκαιρίας αυτό φέρνει αστάθεια και στην Αττική, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες, κυρίως προς το απόγευμα, να δούμε και πάλι επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα πληγούν τις επόμενες ώρες είναι τα παράλια της Πελοποννήσου, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και αργότερα και πάλι τα νησιά του Αιγαίου θα δεχτούν και πάλι μεγάλες ποσότητες βροχής.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την περιοχή της Αττικής, γιατί θα έχουμε σε εξέλιξη διαδοχικά κύματα καταιγίδων» επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης στο ίδιο μέσο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων