Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Κακουργηματική δίωξη στους “Εθνικούς εργολάβους” για το σκάνδαλο ΟΣΕ – Siemens και Προαστιακού!

Θα λογοδοτήσουν τελικά οι «Εθνικοί Εργολάβοι» και οι συνεργάτες τους…

Φαίνεται ότι υπάρχει Δικαιοσύνη και Λειτουργοί της, που επιτελούν το καθήκον τους και δεν κλείνουν τα μάτια στα σκάνδαλα των «Εθνικών Εργολάβων» και των συνεργατών τους στον ΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχουν αρχίσει να στέλνονται από τις Ανακριτικές Αρχές οι κλήσεις στους κατηγορουμένους, προκειμένου ν’ απολογηθούν για το μεγάλο σκάνδαλο του έργου της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού σιδηροδρόμου, που διεκδικεί βραβείο διαπλοκής, υπερβάσεων, κατασπατάλησης εθνικών και κοινοτικών πόρων αλλά και δικαστικής βραδυπορίας.

Η δικαστική διερεύνηση του μεγάλου αυτού σκανδάλου, εκκρεμεί εδώ και ένδεκα(11) ολόκληρα χρόνια(!!!) και είχε επιχειρηθεί δυο(2) φορές η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, με στημένη πραγματογνωμοσύνη και Ανακριτές, που δεν ήθελαν να δουν τα κακουργήματα που διαπράχτηκαν και επιχείρησαν να κλείσουν τη δύσοσμη αυτή υπόθεση με την αποστολή «τυπικών κλήσεων»… Ευτυχώς, που υπήρχε η Εισαγγελέας Εφετών κ. Ξένια Δημητρίου, η οποία δεν πείστηκε από την πρόταση του 2ου Ειδικού Ανακριτή κ. Δημ. Οικονόμου και επέστρεψε πίσω την υπόθεση για διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης και περαιτέρω ανάκρισης. Έτσι, τη διενέργεια της ανάκρισης ανέλαβε, με βάση το Ν. 4122/2011, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σπυρίδωνας Γεωργουλέας, ο οποίος διέταξε νέα πραγματογνωμοσύνη από πραγματογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών( Δ/νση ΔΕΦΥΥ), που τεκμηρίωσαν την προκληθείσα για το Ελληνικό Δημόσιο ζημία, κακουργηματικού χαρακτήρα, από την υπογραφή και τη διάλυση της αμαρτωλής σύμβασης.

Βάσει, λοιπόν, της εν λόγω πραγματογνωμοσύνης, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον όσων πρωτοστάτησαν στην υπογραφή, αλλά και τη διάλυση της σκανδαλώδους σύμβασης(Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Διοικητικά Συμβούλια, Διευθύνουσα Υπηρεσία και Προϊσταμένη Αρχή του έργου κ.λ.π.) το έργο της οποίας προοριζόταν για τους Ο.Α 2004, αλλά ανατέθηκε επί υπουργίας Λιάπη μετά τους Ο.Α.(!!!)

Το σκάνδαλο απασχόλησε και την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens, αφού μέλος της Κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο ήταν η Siemens. Οι αποκαλύψεις που έγιναν στην Εξεταστική Επιτροπή από τολμηρά και ασυμβίβαστα στελέχη του ΟΣΕ βοήθησαν τα μέγιστα στην αναθέρμανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη όλων των σκοτεινών πτυχών της, γεγονός που προκάλεσε την οργή των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων(Βερελής, Λιάπης, Ρόβλιας), που σε μια προσπάθεια φίμωσης των στελεχών του ΟΣΕ στράφηκαν(Λιάπης, Ρόβλιας) εναντίον τους με κατάθεση αγωγών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το ίδιο έκανε και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Γιαννακός, ο οποίος πρωτοστάτησε και έκανε τα πάντα για την ανάθεση του έργου στην μοναδική Κοινοπραξία(ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-SIEMENS), που κατέθεσε προσφορά με μηδενική σχεδόν έκπτωση 0,964%(!!!), και την υπογραφή μιας σύμβασης, που ήταν βέβαιο ότι θα σκοντάψει η κατασκευή της, όπως και έγινε, και δεν επρόκειτο να αποπερατωθεί στην ασφυκτική προθεσμία των οκτώ(8) μηνών(!!!) που προβλεπόταν…

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens, το υπουργείο Μεταφορών, επί υπουργίας Ρέππα, έδωσε εντολή στον ΟΣΕ για τη διάλυση της σύμβασης, πλην όμως και η διάλυση της σύμβασης έγινε, όπως έδειξε η νέα πραγματογνωμοσύνη, με τρόπο που ζημίωσε τον ΟΣΕ με πολλά ακόμη εκατομμύρια ευρώ, λόγος για τον οποίο ασκήθηκαν διώξεις και κατά εκείνων που αποφάσισαν και διαχειρίστηκαν τη διάλυση της χρυσοφόρας για τους «Εθνικούς Εργολάβους» και τη Siemens σύμβασης. Μετά τις εξελίξεις αυτές, πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι επικρατεί «πανικός» στον ΟΣΕ και στους κατηγορουμένους για κακούργημα, που δεν μπορούν να πιστέψουν, ότι η ομπρέλα προστασίας των «Εθνικών Εργολάβων» δεν μπόρεσε τελικά να τους προστατεύσει από το να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον του ΟΣΕ και του Δημοσίου συμφέροντος.

Ελπίζουμε, ότι η Δικαιοσύνη θα αφεθεί ελεύθερη να επιτελέσει το καθήκον της και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο… Οι μόνοι που δεν θα λογοδοτήσουν για τη συμμετοχή τους στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κατηγορουμένων, προστατευμένοι από τον επαίσχυντο νόμο «περί ευθύνης υπουργών», ο οποίος παραγράφει τα αδικήματά τους, ακόμη κι αν η ενοχή τους είναι προφανής και αυταπόδεικτη….

Αναγνώστης

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων