Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Καλαμάτα:Τριήμερο εκδηλώσεων για την τοπική γαστρονομία

Τριήμερο εκδηλώσεων για την τοπική γαστρονομία θα λάβει χώρα προσεχώς  στην Καλαμάτα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ., στο εστιατόριο “Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη” (Υπαπαντής 32, Καλαμάτα), ο τροφογράφος Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γνωστός και ως “Γαστροναύτης”, θα συνομιλήσει με την δημοσιογράφο γεύσης Εφη Γιαλούση και τον δημοσιογράφο οίνου Νίκο Μαούνη με θέμα «Η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των ντόπιων ποικιλιών κρασιού, ως μοχλοί ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής και του γαστροτουρισμού». Τη συζήτηση θα συντονίσει η μαγείρισσα και αρθρογράφος στο Bostanistas.gr Γεωργία Κουτσούκου

Η Εφη Γιαλούση γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε φιλοσοφία και κοινωνιολογία στο Monash University της Μελβούρνης. Από το 1985 ασχολείται επαγγελματικά με τη γαστρονομία, το κρασί και τα οινοπνεύματα. Υπογράφει τουριστικούς οδηγούς και γαστρονομικά κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2000. Ο Νίκος Μαούνης είναι δημοσιογράφος κρασιού σε έντυπα δίνοντας συμβουλές για το κρασί και την αρμονία στη γεύση. Εχει συνεργαστεί με τα έντυπα: ΑΒ-Βασιλόπουλος magazine, Uomo, Cookbook, Οινοτέλεια, Αθηνόραμα, Ευ, Μen, A Guide, Oινοχόος κ.λπ.

HTML tutorial

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει ένα γαστρονομικό οδοιπορικό με τους καλεσμένους, ξεκινώντας από τη Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας και παρατηρώντας τις πραμάτειες των αγροτικών προϊόντων του νομού. Η βόλτα θα συνεχίσει στα μαγαζιά παραδοσιακών παραγωγών του Ιστορικού Κέντρου. Kατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν στάσεις σε γαστρονομικά στέκια της πόλης.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, οι συντελεστές των εκδηλώσεων με την Ομάδα ”Πάμε βόλτα” και εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα ιχνηλατήσουν τους ”Δρόμους του κρασιού” στην Τριφυλία. Μέσω επίσκεψης σε 3 οινοποιεία (Δερέσκος, Παναγιωτόπουλος, Νέστωρ) θα γίνει μια προσπάθεια για την ανάδειξη του Oινοτουρισμού στον Τριφυλιακού Αμπελώνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων