Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Καλιφόρνια: Ρεκόρ καμμένης έκτασης από τις πυρκαγιές φέτος

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν καεί στην Καλιφόρνια 16 εκατομμύρια στρέμματα, αριθμός υπερδιπλάσιος σε μέγεθος σε σχέση με το ρεκόρ παλαιότερων ετών, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας αυτής.

Η Πολιτεία αυτή των ΗΠΑ κάθε χρόνο υποφέρει από τις πυρκαγιές και το ρεκόρ καμένης έκτασης ήταν το 2018 όταν είχαν καεί 8 εκατ. στρέμματα και είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 85 πολίτες.

Φέτος καταγράφηκαν στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ πέντε από τις έξι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της, καθώς κύματα καύσωνα και κεραυνοί σε συνυπήρξαν με πιο ξηρές συνθήκες, μία κατάσταση την οποία περιβαλλοντολόγοι αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές και περισσότερα από 8.454 σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

“ Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε τι συνέβη και τι εξακολουθεί να συμβαίνει”, δήλωσε ο Σκοτ ΜακΛιν εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας. “ Αποτελεί απόδειξη του πόσο ξηρή είναι η πολιτεία και πόσο επιρρεπής (στις φωτιές) είναι η βλάστηση”, πρόσθεσε.

Στη διάσημη για τους αμπελώνες της κοιλάδα της Νάπα καταστράφηκαν πάνω από 10 οινοποιία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων