Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Καλοκαίρι με… ζακέτα!

Μπορεί να θεωρηθούν κάλλιστα παράλογες οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη βόρεια Ευρώπη! Οι επιστήμονες δε μπορούν ακόμα με σιγουριά να καταλήξουν! Αυτό που θεωρούν σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι, τα καιρικά φαινόμενα θα κινηθούν στα επίπεδα των άκρων! Δηλαδή, είτε θα κυλίσει αρκετά ψυχρό με πιο πολλές βροχές στην Ευρώπη, είτε θα κυλίσει με αρκετούς καύσωνες και πολύ λίγες βροχές.

Δύσπιστοι επίσης φέρονται να είναι σχετικά με τα λεγόμενα περί θέρμανσης του πλανήτη! Θεωρούν πως η επόμενη δεκαετία ίσως επιφυλάσσει εκπλήξεις και αντί για υπερθέρμανση να έχουμε την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Μάιος με τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες που μας έδωσε τόσο στο πρώτο δεκαήμερο όσο και προς τα τέλη του μήνα, μας προδιαθέτει για ένα καυτό καλοκαίρι όπου οι καύσωνες θα είναι καθημερινότητα!

Από την άλλη, οι κρύες μάζες που υπάρχουν στο βόρειο πόλο, είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή που διανύουμε, αλλά και με βάση τις παρατηρήσεις των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν μέσα στο χειμώνα που πέρασε, προσανατολίζουν τους επιστήμονες πως αυτό θα είναι ίσως το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων 20 ετών. Ξεκαθαρίζουν δε ότι βαρύς χειμώνας δε σημαίνει με τίποτα ζεστό καλοκαίρι! Το ένα δε συνεπάγεται το άλλο!

Καλού κακού, μην ανεβάσετε όλα τα χειμωνιάτικα στο πατάρι! Αφήστε και καμιά ζακέτα να υπάρχει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων