Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Καλοκαιρινά ραντεβού πάνω στο σώμα σου

Γράφει η Μάγια Γεωργίου

Ο καιρός αλλάζει, ζεσταίνει. Τα σύνορα νύχτας και μέρας γίνονται ασαφέστερα, λόγω των ξενυχτιών που τελειώνουν την ανατολή. Τα-μαυρισμένα- σώματα εκτίθενται περισσότερο, το ντύσιμο αλαφραίνει. Η διάθεση βελτιώνεται, η προοπτική μιας όποιας απόδρασης ενθουσιάζει, τα επίπεδα του άγχους υποχωρούν και, τελικά, οι άνθρωποι ανοίγονται πιο εύκολα.

Όλα αυτά αποτελούν το χωράφι ευδοκίμησης του πολυπόθητου φρούτου του έρωτα. Ή, λιγάκι κυνικότερα, του σεξ. Πράγματι, η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών αυξάνεται κατά πολύ κατά την διάρκεια των μηνών του καλοκαιριού, όπως επιβεβαιώνουν σύγχρονες έρευνες. Άντρες και γυναίκες προσδοκούν να ανανεώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, από άποψη ποικιλίας και… ποσότητας. Τείνουν να εκφράζουν πιο ανοιχτά την επιθυμία τους για σεξ, εμπλέκονται πιο συχνά σε σεξουαλικές «περιπέτειες», ενώ εκτίθενται περισσότερο σε κοινωνικές καταστάσεις που ευνοούν το φλερτ και την εύρεση ερωτικών συντρόφων.

Η σημαντική μείωση του άγχους, λόγω της αποφορτισμένης από υποχρεώσεις καλοκαιρινής περιόδου, φαίνεται να είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ευνοούν την σεξουαλική ζωή κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι το άγχος επιβαρύνει σημαντικά τη σεξουαλική ζωή και των αντρών και των γυναικών.

Προσοχή, όμως. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι πιο επικίνδυνοι για μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων περισσότερο και λιγότερο σοβαρών. Λογικό, γιατί καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει στην ατμόσφαιρα και τη λίμπιντο, οι αναστολές ξεχνιούνται και η προφύλαξη φαντάζει μια άχαρη διαδικασία που μπορεί και να παρακαμφθεί.

Καλά «καλοκαιρινά ραντεβού», λοιπόν, αλλά μόνο με τον έρωτα, όχι με ανεπιθύμητα μικρόβια και ιούς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων