Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Κάλυμνος: Καθηγητής πληροφορικής έστελνε σeξιστικά μηνύματα σε μαθήτριες του!

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Καλύμνου μετά την καταγγελία μαθητριών ότι δέχονταν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή τους. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ενώ ο καθηγητής απομακρύνθηκε από το σχολείο.

Αν και εκπαιδευτικός, ο νεαρός αναπληρωτής της πληροφορικής, τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με καταγγελίες, είχε επιδοθεί σε ένα μπαράζ σεξουαλικών παρενοχλήσεων, με στόχο ανυποψίαστες μαθήτριες που έβλεπαν ξαφνικά στο κινητό τους τηλέφωνο να δέχονται μηνύματα από τον καθηγητή τους, με ιδιαίτερα αισχρό περιεχόμενο γεμάτο σεξουαλικά υπονοούμενα. Η υπόθεση ήρθε στο φως από μια μαθήτρια που πήρε το θάρρος να ενημερώσει την διεύθυνση του σχολείου.

Η αντίδραση του διευθυντή ήταν άμεση. Ο νεαρός εκπαιδευτικός τέθηκε σε αναγκαστική άδεια, ενώ ενημερώθηκε και ο Προϊστάμενος Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου που εξέδωσε εντολή απομάκρυνσης του εν λόγω καθηγητή από το σχολείο. Παράλληλα, κινήθηκε αυτομάτως σε βάρος του η διαδικασία της απόλυσης.

Η υπόθεση προκάλεσε αναστάτωση στην κοινωνία του νησιού, ενώ όπως αποκάλυψε η εσωτερική έρευνα, ο καθηγητής είχε βάλει στο μάτι και άλλες μαθήτριες.

Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση ενημερώθηκε και η Εισαγγελία της Κω.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img