Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Καμίνης: Εκλογή αρχηγού με οποιοδήποτε σύστημα, αρκεί να είναι αδιάβλητο

Λίγες ώρες πριν την καθοριστική συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, όπου αναμένεται να ληφθούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα για τις εκλογές της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για τις κάλπες “με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αδιάβλητο”.

Πρόσθεσε ότι χάνεται μια ευκαιρία με την υιοθέτηση της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας και κακώς ορισμένοι τη φοβήθηκαν. Ειδικότερα, ο κ. Καμίνης ανέφερε:

“Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η ηλεκτρονική κάλπη δηλαδή, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας. Η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συμμετοχής είναι μία δημοκρατική κατάκτηση και μία ευκαιρία που η παράταξή μας όχι μόνο δεν θα έπρεπε να τη θεωρεί βάρος, αλλά να την επιδιώκει με κάθε τρόπο. Να μην κάνει τη χάρη σε εκείνους που φοβούνται μια μεγάλη παράταξη. Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία αυξάνει τη μαζικότητα, διευρύνει τη νομιμοποιητική βάση του εγχειρήματός μας και κατά συνέπεια ενισχύει τη συνοχή της παράταξης για την επόμενη των εκλογών ημέρα.

Η συνεχιζόμενη συζήτηση για θέματα διαδικασίας κουράζει τον κόσμο, πολύ περισσότερο όταν γίνεται για λόγους “μικρού” ανταγωνισμού με προσχηματικά επιχειρήματα, δήθεν τεχνικά, δήθεν διαδικαστικά, ενώ το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό. Είμαστε έτοιμοι να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αδιάβλητο. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, με τη μαζική προσέλευσή τους, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει, σε εκείνους που προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εκφραστούν”.

σχετικα αρθρα

8 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img