Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Καμμένος: «Καθαρά» τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών

«Καθαρά» είναι τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη και με αφορμή σχετικά τουρκικά δημοσιεύματα, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι τα τηλέφωνα των στρατιωτικών ερευνήθηκαν παρουσία Έλληνα ειδικού, ανοίχθηκαν με βάση τις διεθνείς διαδικασίες έρευνας και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτε.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της πτήσης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ από τη Ρω στη Ρόδο, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν υπήρξε παρενόχληση, καθώς ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τα τουρκικά πριν μπουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Για το διάβημα της Τουρκίας προς τον Έλληνα ΑΚΑΜ στην Άγκυρα σχετικά με τη διεξαγωγή της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι η Τουρκία αμφισβητώντας την άσκηση, αμφισβητεί τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Ιταλία, την Κύπρο, τη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ιστορικό βήμα την ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. για ισχυρή καταδίκη της στάσης της Τουρκίας, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Άμυνας κατέστησε σαφές ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τις έρευνες της στα σχετικά οικόπεδα υλοποιώντας τους όρους της προγραμματικής σύμβασής της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων